Berg en dal, Stone Island en Brownsberg - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Vera Graaf - WaarBenJij.nu Berg en dal, Stone Island en Brownsberg - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Vera Graaf - WaarBenJij.nu

Berg en dal, Stone Island en Brownsberg

Blijf op de hoogte en volg Vera

12 Juni 2013 | Suriname, Paramaribo

Hoi lieve lezers!

Afgelopen weekend zijn we naar de prachtige combi-trip Berg en dal, Stone Island en Brownsberg geweest. Zaterdagochtend zijn we vertrokken en na een rit van anderhalf uur bereikte we het bergachtige gebied van ‘Berg en dal adventure park’. Gelegen aan de oever van de Surinamerivier, midden in een prachtig tropisch bos. Hier zijn we van elf verschillende kabelbanen (met een totale lengte van 1 km) afgegaan. We vlogen tussen de boomtoppen, door de jungle met als climax een vlucht over de Surinamerivier. Wat een kick!

Later zijn we verder gaan rijden richting Stone Island, een schiereiland, gelegen aan de rechteroever van het Brokopondo-meer. Hier hadden we een prachtig zicht over het meer met kenmerkende boomtoppen die boven het water uitstaken. We hebben hier lekker geluncht (wederom weer kippenbout met rijst, en dit keer met Hollandse erwtjes met worteltjes). Ik wilde nog altijd piranha eten, dus had onze gids aan het werk gezet om een piranha te vangen. We hadden er twee gevangen en ja ja ik heb er een vastgehouden (levend). Helaas moesten we weer verder, dus konden we hem niet roosteren..

Vanaf nu begon de tocht naar Brownsberg. “Het Brownsberg Natuurpark blinkt uit in schoonheid. Douchend onder de kletterende watervallen, omgeven door kleurrijke bloemen, diepgroene varens, felblauwe vlinders en machtige bomen lijkt het net alsof je in het paradijs bent”. En zo was het precies!
De tocht er naar toe was een zeer hobbelende, schuddende en stuiterende klim richting de top, vlak langs de afgrond waar we regelmatig tot het randje geleden. Op de top aangekomen was het prachtig! We hebben gelijk onze hangmatten opgehangen en zijn gaan genieten van het uitzicht, voordat het donker werd. ’s Avonds kregen we weer heerlijk te eten van onze keukenprinses en daarna werden de mannen weer op pad gestuurd om hout te sprokkelen. De avond hebben we gezellig doorgebracht rondom het kampvuur, onder het genot van een drankje, sigaretje en natuurlijk eigen ontworpen zang en dans! Om 22u mochten we ons voorbereiden voor een nachtwandeling door de jungle, op zoek naar slangen. Het was erg spannend in het pikkedonker, met maar een paar zaklampjes (ik had nog steeds geen zaklamp gekocht dus ik moest teren op andermans licht). We hadden onderweg wat mooie kikker gespot, schildpadden en een waterslangetje, maar hier was het helaas bij gebleven. Na de wandeling hebben we nog even om het kampvuur gezeten en daarna lekker de hangmat in gekropen.

Een korte, koude nacht en een ontbijtje verder, begon het echt werk. De wandelschoenen werden weer aangetrokken en we konden vertrekken richting de watervallen. Allereerst gingen we de Irenevallen bezoeken. Het was een hele klim, maar zeker de moeite waard! Later zijn we verder gegaan naar de Leovallen, waar we lekker onder gedoucht hebben! Heerlijk!
Toen we weer terug kwamen bij ons logeergebouw, stond de kippenbout met rijst weer voor ons klaar op tafel. Mmm wat een luxe! Hierna hebben we nog een korte klim gemaakt naar de top van de Brownsberg waar we prachtig 360 °C view hadden! Helaas werd het weer bijna avond, dus moesten we onze spullen pakken en weer vertrekken.

Conclusie:
Ik heb weer een super trip beleefd! Op een of ander manier hebben we altijd stralend weer als we op trip zijn. Ik heb genoten van de mooie natuur, de gezelligheid van de groep waar ik ontzettend mee heb gelachen, tot mijn buikspieren het begaven en mijn tranen over mijn wangen rolde ;)

• 12 Juni 2013 - 20:37

Robin:

Coolie veer!! Blijft niks van jou over al dat gesport!
    Geniet nog ff, want jee wat gaat de tijd snel!

Dikke kus ook van mick

• 14 Juni 2013 - 13:41

Emma:

Schatjeeee wat een leuk verhaaltje weer en waaaaauw die foto's! En die kabelbanen; super super vet! Alleen daarvoor zou Suri al op mijn reis-lijstje kunnen komen te staan;)
    Geniet er nog van de laatste weken Veertje.
    Dikke kussss, groetjes aan die meiden ennn tot heel snel weer. Kan niet wachten!

• 21 Juni 2013 - 17:43

Antje Top:

Haay Vera,

Wat leuk jullie verhaal te lezen van de trip Browsberg en de weg er naar toe wat een super mooie rit.
    Wij hebben dit ook gedaan wij hebben hier ook zo genoten en dan dat uitzicht vanuit de lodge
    wat een prachtige plek was dat zeg!!Jullie zaten in de zelfde lodge dan wij aan de foto's te zien en de zelfde chauffeur wat een toffe kerel .
    Helaas zijn wij niet bij de mazaronivallen geweest,Magrietha had best heel veel last van haar geopereerde knie veel meer dan bij de voltzberg.
    Wel hebben we daar 3 slangen gezien(en dat waren geen tuinslangen)en mooie kikkers en andere kleine beestjes en natuurlijk niet te vergeten de aapjes in de bomen.En om wat af te koelen onder beide watervallen gestaan, heerlijk.En een piranha smaakt goed die hadden we ook gevangen op Isadou
    en onze gids had de piranha heerlijk klaar gemaakt voor ons.Verder ben ik blij dat jullie een nieuwe woonplek hebben gekregen.
    Vanuit een hesfstachtig hooland de hartlijke groeten en jullie genieten nog maar even daar.